iceland2018.reismee.nl

Golden Circle

Vandaag de Golden Circle gedaan: is eigenlijk IJsland in een notendopke want ge ziet op een paar uur tijd zowel geisers als watervallen als kratermeren en ander fraais.  Enig minpuntje is dat dit uiteraard het meest toeristische stukje iJsland is waar dus weer horden lawaaierige Jappen met bus vanuit Reykjavik hun picturestops komen doen.  Voor vele toeristen is Reykjavik tegenwoordig een tussenlanding om dan verder te vliegen naar Noord-Amerika (vooral met Wow-Air ondanks de technische defecten) en velen van hen vinden dat ze dan effe die Golden Circle moeten doen.  Anyway, wij hebben eerlijkheidshalve ook wel al die punten aangedaan om vanuit een overvolle parking wandelingskes te doen naar oa Thingevellir National Park waar niet alleen het oudste parlement ter wereld is ontstaan (in die tijd niet meer dan twee scheve rotsen waar de lords wat kwamen onderhandelen) maar ook de plek waar de Euraziatische en Noordamerikaanse tectonische platen naast mekaar liggen en je dus letterlijk de spleet tussen twee continenten ziet.  Vond ik best wel indrukwekkend, want blijkbaar drijven die langzaamaan steeds verder uit mekaar.  Wat zijn wij toch nietige dingetjes op deze aardbol he?  Next stop was Geysir, een intussen lamgelegde geiser  die niet meer spuit omdat voze toeristen daar allerlei rommel in smeten in de hoop hem te laten spuiten, duh!  maar die wel zijn naam heeft gegeven aan die dingen!  Maar daar vlak bij ligt Strokur en die spuit wel nog om de paar minuten.  Daar staan dus horden toeristen, meestal Jappen ( sorry, ik kan het niet laten) met japen van lenzen in de aanslag te wachten tot dat ding nog eens omhoog spuit.  Next stop was Gulfos, een heel erg mooi watervalleke, en dan Kerid, een appelblauwzeegroen kratermeerke.  Natuurlijk zijn de uitzichten on the road ook de moeite van het vermelden waard want dat is nu net de charme van on the road te zijn: die heerlijke momenten dat je iets zaligs ziet waar geen enkele andere toerist rondhangt: schaapjes die de weg oversteken op hun dooie gemakske vlak voor uwe auto, bergtoppen in allerlei kleuren, wolkenformaties om u tegen te zeggen, een verlaten rood kerkje in the middle of nowhere met wat paardjes rond en wat dacht u van de Eyjafjallajokul?  Inderdaad, die jaap van een vulkaan die in 2010 nog te menens is uitgebarsten en die we ineens langs de weg tegenkwamen?  We slapen trouwens in een afgelegen barak in de schaduw van diezelfde vulkaan.  Hopelijk blijft ze kalm vannacht !  Net een lekker gezond kiekske met sla gegeten en nu in onze barak met een Gull, een lokaal bierke’. Slaap ze ...

Reisdagske met bestemming Reykjavik

We hebben een beetje pech gehad met ons vliegmachien bij het opstijgen.  Dat ding reed terug naar de gate om op een technieker te wachten want er was iets mis maar de piloot wist niet goed wat.  Het stonk ook ferm naar kerosine en we hebben opnieuw moeten tanken, dus er zal wel ergens een lekske geweest zijn.  Uiteraard zullen wij, gewone leken en stervelingen, dat nooit weten.  Dus dik twee uur later stegen we op, niks aan de hand ‘... Aan de luchthaven in Keflavik gingen we dan ons autoke ophalen, en uiteraard stonden we eerst bij de verkeerde verhuurder.  We zijn 3 kwezels bijeen soms, dat belooft, haha.  Anyway, we hebben een witte Duster met een vrij hoog pooiergehalte en ne kapotte gps, maar het karreke bolt goed.  50 km verder waren we al in Reykjavik, de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa, en dat is te merken aan de knabbelende kou.  Zalig om na die hitte in ons eigen apenland nog eens een fleeceke te kunnen aandoen!  We zijn dan iets gaan eten en uiteraard ook drinken, hebben wat rondgetaffeld en nu is kaars uit.  Morgen begint het echte werk: de golden circle met alles erop en eraan.  Wordt vervolgd.  Maf ze.  

Join us on the road: Iceland!

Wil je weten waar we overal rondhangen en meegenieten van prachtige foto's?  Mogen we jou even jaloers maken door zo sympathiek te zijn onze hoogtepunten met je te delen?

We plaatsen elke dag nieuwe verhalen en foto's, en via de kaart weet je altijd waar we ons bevinden, mocht je dat überhaupt interesseren :-).

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor onze mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Laat gerust af en toe eens een berichtje achter......


Groetjes,

Sally